Ga terug

Garnalen tapa

Simpel en lekker is in het kort wat je van deze garnalen tapa kunt zeggen. Als hapje bij de borrel, voorgerecht of tijdens een feest. Deze tapa is altijd een succes. De simpele bereiding vergt weinig tijd en kan perfect van te voren worden voorbereid.
Gang Bijgerecht, Tapa, Voorgerecht
Keuken Mediterraan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

Grote garnalen, rauw, ongepeld

    Olijfolie

      Sojasaus

        Rode peper pasta

          Knoflook

            Citroen of limoensap

              Peper

                Instructies

                Ontdooi de garnalen half, ze moeten nog een beetje bevroren zijn en pel ze vervolgens. Maak van de overige ingrediënten een marinade die qua sterkte lekker is en voldoende is om alle garnalen mee in te smeren. Marineer de garnalen minstens 1 uur en rijg ze daarna aan een spies of satéstokje. Grill de garnalen op heet vuur tot ze mooi roze zijn. Dien de garnalen eventueel op met chilisaus

                  Notities

                  Bereidingswijze: Directe grillmethode