Garnalen tapa
Simpel en lekker is in het kort wat je van deze garnalen tapa kunt zeggen. Als hapje bij de borrel, voorgerecht of tijdens een feest. Deze tapa is altijd een succes. De simpele bereiding vergt weinig tijd en kan perfect van te voren worden voorbereid.
Porties 1 persoon
Ingrediënten
Grote garnalen, rauw, ongepeld
Olijfolie
Sojasaus
Rode peper pasta
Knoflook
Citroen of limoensap
Peper
Instructies
Ontdooi de garnalen half, ze moeten nog een beetje bevroren zijn en pel ze vervolgens. Maak van de overige ingrediënten een marinade die qua sterkte lekker is en voldoende is om alle garnalen mee in te smeren. Marineer de garnalen minstens 1 uur en rijg ze daarna aan een spies of satéstokje. Grill de garnalen op heet vuur tot ze mooi roze zijn. Dien de garnalen eventueel op met chilisaus
Notities
Bereidingswijze: Directe grillmethode