Broodje Beef Brasil
De smaak van Brasil !
Dit heerlijke bbq broodje Beef Brasil is bij uitstek het gerecht om te eten bij voetbalwedstrijden, feesten en partijen. Pittig en vol van smaak.
600 – 700 gram biefstuk, picanha of bavette
1 el jalapeños (fijn gesneden)
1/2 bakje koriander (a 15 g, fijngesneden)
3 tomaten (in kleine blokjes)
Steek de barbecue aan en bereid de barbecue voor op heet direct grillen (searing).
Meng de beef met de olie en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de beef 30 min. afgedekt marineren.
Rooster de beef 7 min. op de barbecue, keer halverwege. Meng ondertussen de jalapeños, ui, koriander, azijn en tomaat. Voeg eventueel zout toe. Verwarm de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkant met het jalapeñomengsel. Beleg met wat rucola. Snijd de beef horizontaal in plakken van 2 cm. Leg de beef in de broodjes en verdeel de rest van het jalapeñomengsel erover.