Adres
Gedempte Voldersgracht 2
2011 WD
Haarlem
Nederland


In het hart van het centrum ligt de Jopenkerk Haarlem. In 2010 is de kerk verbouwd tot Jopen Bierbrouwerij met bijbehorend restaurant, grand café en pastorie.

Kom je met de auto? Dan kan je het beste parkeren in Parkeergarage Raaks. De garage herbergt maar liefst 1.000 plekken en is 24 uur per dag geopend. De uitgang van de parkeergarage bevindt zich direct aan ons terras.

Adres Parkeergarage Raaks:
Zijlvest 45
2011 VB Haarlem

Brouwerij Jopen is een Nederlandse brouwerij uit Haarlem. Ontstaan uit de in 1992 opgerichte Stichting Haarlems Biergenootschap en sinds december 1996 is omgezet in het bedrijf Jopen BV.

Jopen beschikte tot 2010 niet over een eigen brouwerij maar maakte gebruik van de faciliteiten van andere brouwerijen. De naam Jopen is ontleend aan de vaten van 112 liter waarin vroeger het Haarlemse bier werd vervoerd.

Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Jopenkerk Haarlem
previous arrow
next arrow

Historie Jopen Haarlem

Het begin…

We nemen een sprong naar begin jaren negentig van de vorige eeuw. De voorbereidingen voor de festiviteiten van het 750-jarig bestaan van Haarlem zijn in volle gang. De stichting Haarlems Biergenootschap dient een plan in om het Haarlemse bier terug te brengen. In het stadsarchief worden recepturen uit 1407 en 1501 gevonden en het bier wordt gereproduceerd. En… de brouwsels zijn een genot om te drinken. Met het jongste bier, Hoppen, wordt op 11 november 1994 het feestjaar ingeluid. Het begin van Jopen!

2010

Jopenkerk Haarlem krijgt een thuis

Op 8 juni 2010 slaat brouwer Chris Wisse officieel de eerste paal en de verbouwing van de kerk gaat van start. De kerk wordt omgedoopt tot Jopenkerk. Op 11 november 2010, de zestiende verjaardag van Jopen, kunnen de eerste bezoekers genieten van het Haarlemse bier en de bijbehorende spijzen. Op 8 december 2010 wordt de Jopenkerk officieel in gebruik genomen. Het Haarlemse biermerk krijgt weer een thuis.

Benieuwd naar de gehele historie van Jopen, lees hier meer

Op deze unieke locatie verzorgt GrillMeesters diverse bbq workshops en evenementen. Neem contact op voor meer informatie!

De Pastorie bevindt zich op de begane grond achterin het grand café van de Jopenkerk. Deze locatie leent zich perfect voor bbq workshops en evenementen en is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen van 10 tot 40 personen.

De voormalige ambtswoning van de pastoor is volledig gerenoveerd door interieurontwerpers E.S.T.I.D.A.

Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie
  • Geef een antwoord