Adres
Hoofdweg 739
2131 BD
Hoofddorp
Nederland


Fort Noxx

“BBQ, bier en wijn komt tot leven in Fort Noxx een verborgen schat in de Haarlemmermeer”

Fort van Hoofddorp
Fort Noxx Hoofdingang
Fort Noxx horeca
Fort bij Hoofddorp
Fort van Hoofddorp
Fort Noxx Hoofd ingang
Fort horeca
Fort overige
previous arrow
next arrow

Het Fort bij Hoofddorp is een fort van de Stelling van Amsterdam. Gelegen in een knik van de Geniedijk Haarlemmermeer, ten westen van de Hoofdvaart en daardoor uitermate geschikt voor BBQ events.

Kortom we ontvangen je graag in het unieke verdedigingsbouwwerk Fort Noxx voor de GrillMeesters bbq Workshops.

Ontdek het fort

Sinds 2022 is de horecagelegenheid Fort Noxx Hoofddorp gevestigd in het unieke gerestaureerde pand .

Vroeger maakte Het fort van Hoofddorp deel uit van de De Stelling van Amsterdam  en is wereldwijd een uniek verdedigingsbouwwerk waarbij militaire bouwkunst, landschap en water integraal zijn ingezet.

De Stelling van Amsterdam is een 135 kilometer lange verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 is aangelegd. Het leger, de regering en de koning(in) zouden zich binnen deze ring kunnen terugtrekken bij een aanval op Nederland. De Stelling bestaat uit 46 forten en een groot aantal batterijen, dijken, sluizen op een afstand van 15 tot 20 kilometer van Amsterdam.

Het Nederlandse waterbouwkundige fort maakte destijds deel uit van de verdediging van de hoofdstad Amsterdam en is uitzonderlijk. De fortbouw met ongewapend beton, giet- en pantserstaal vertegenwoordigt een bijzondere fase in de technologische ontwikkeling en geschiedenis van Nederland.

De Stelling is een historisch monument voor Nederland en staat sinds 1996 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Om die reden heeft het fort tussen 2018 en 2020 een grootschalige renovatie ondergaan. Waardoor het is getransformeerd tot een unieke ontmoetingsplek met ruimte voor horeca, culturele én educatieve activiteiten.

Om die reden heeft Het Fort bij Hoofddorp zich ten doel gesteld om de ontwikkeling van het forteiland in Hoofddorp te bevorderen en dit werelderfgoed weer zichtbaar te maken. De instandhouding van de cultuurhistorisch waarden van het fort staat hierbij centraal. Een belangrijk doel is inmiddels bereikt: door de renovatie van het fort wisten de initiatiefnemers het eiland te transformeren tot een unieke, openbaar toegankelijke ontmoetingsplek.

Aankomende Evenementen

  • Geen evenementen op deze locatie