Dolce Giulietta
Dit Italiaanse dessert lijkt erg veel op Tiramisu. De naam “Dolce Giulietta” is afkomstig van de bedenkster van dit dessert. “Dolce” een zoet nagerecht is in Italië favoriet als afsluiting van een heerlijk eet festijn.De combinatie van Mascarpone en in koffie met amaretto gedrenkte Cantuccini heeft een heerlijke smaak en is een lekkere afsluiting.
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 pakje Mascarpone
- 20 ml Sterke koffie
- 3 eetlepels Suiker
- 8-10 stuks Cantuccini koekjes
- 40 ml Amaretto
Instructies
- Meng de mascarpone, sterke koffie, suiker door elkaar tot een egale creme en laat dit 1 uur rusten.
- Neem een mooie ijs coupe of iets wat daarop lijkt. Giet 10 ml amaretto in de coupe. Brokkel 4-6 cantuccini koekjes in stukjes van ca. 1 cm. Leg een brokje in de amaretto onderin de coupe. Schep de creme boven op de amaretto met afwisselend brokjes cantuccini. Als afwerking boven op een heel cantuccini koekje.