Dolce Guilietta

Dolce Giulietta

Dit Italiaanse dessert lijkt erg veel op Tiramisu. De naam “Dolce Giulietta” is afkomstig van de bedenkster van dit dessert. “Dolce” een zoet nagerecht is in Italië favoriet als afsluiting van een heerlijk eet festijn.
De combinatie van Mascarpone en in koffie met amaretto gedrenkte Cantuccini heeft een heerlijke smaak en is een lekkere afsluiting.
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Amaretto, Cantuccini, Dolce, Guilietta, Mascarpone, Sterke koffie, Suiker
1 uur
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur GrillMeesters

Ingrediënten

  • 1 pakje Mascarpone
  • 20 ml Sterke koffie
  • 3 eetlepels Suiker
  • 8-10 stuks Cantuccini koekjes
  • 40 ml Amaretto

Instructies

  • Meng de mascarpone, sterke koffie, suiker door elkaar tot een egale creme en laat dit 1 uur rusten.
  • Neem een mooie ijs coupe of iets wat daarop lijkt. Giet 10 ml amaretto in de coupe. Brokkel 4-6 cantuccini koekjes in stukjes van ca. 1 cm. Leg een brokje in de amaretto onderin de coupe. Schep de creme boven op de amaretto met afwisselend brokjes cantuccini. Als afwerking boven op een heel cantuccini koekje.